Heikki Pylkkö (54)

heikki2.png


Kuka?

Pylkön Heikki tässä terve! Olen ihminen, kahden pojan isä, syntyperäinen savitaipalelainen ja paluumuuttaja. Ammatiltani olen teknologiajohtaja ja yrittäjä. Tällä hetkellä kehitän työkseni ratkaisuja ihmisen hyvinvoinnin mittaamiseen mm. tekoälyä soveltamalla. Työni olen tehnyt etänä jo kymmenen vuoden ajan.

Luonteeltani olen ikuisesti utelias tutkija ja oppija, perusteellinen mutta käytännönläheinen ongelmien ratkaisija ja rohkea visionääri. En kavahda isojakaan haasteita vaan innostun niistä. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri, sotilasarvoltani luutnantti. Vapaa-ajallani soitan, liikun, kuvaan, luen, tutkin, pohdin ja luon. Myös palokuntamme on tärkeä harrastus minulle.

Miksi ehdokkaana?

Olen mukana vaaleissa osallistuakseni keskusteluun rakkaan kotikuntani tulevaisuudesta. Ymmärrän, että näkemykseni ovat rajoittuneita ja olen niitä valmis muuttamaan, mutta toivon samalla, että niistä on hyötyä, kun etsitään avaimia Savitaipaleen menestykseen. Savitaipale on hieno paikka asua ja moni asia täällä on todella hyvin. Monia upeita juttuja on saatu aikaan vuosien varrella ja paljon hyvää työtä tehdään joka päivä. Silti haasteita ja varsinkin heikosti hyödynnettyä potentiaalia on mielestäni vaikka kuinka.

Haluan nähdä Savitaipaleen nousevan hienoksi esimerkiksi pienestä maalaiskunnasta joka houkuttelee asukkaita, yrityksiä ja matkailijoita panostamalla rohkeasti omiin vahvuuksiinsa sekä tunnistamalla ja ratkaisemalla määrätietoisesti muut menestyksen esteet. Haluan nähdä Savitaipaleen, joka ui kaupungistumistrendissä komeasti vastavirtaan. Uskon, että tämä on mahdollista kun näemme mahdollisuutemme oikein, uskallamme asettaa innostavat tavoitteet korkealle ja käymme niiden kimppuun ennakkoluulottomasti, rohkeasti ja viisaasti. Kaikki edellytykset ovat olemassa.

Mahdollisuuksiamme rajoittavat monesti lopulta paljon enemmän omat pelkomme, ennakkoluulomme ja kapeakatseisuutemme kuin varsinaiset realiteetit. Yliarvioimme helposti sen, mitä voimme saada aikaan lyhyessä ajassa ja aliarvioimme sen, mitä voimme saada aikaan pidemmässä ajassa. Jos itsenäisen tutkimusmönkijän kehittäminen ja lähettäminen onnistuneesti Marsiin onnistuu savitaipalelaisten kokoiselta joukolta vajaassa vuosikymmenessä, pystymme kyllä samassa ajassa yhdessä voittamaan omat haasteemme ja nostamaan Savitaipaleen kukoistukseen. Yhdessä neljän vuoden valtuustokaudessakin voimme päästä jo pitkälle.

Ymmärrän myös, että päätöksenteko on vaikea laji – erityisesti silloin, kun päätetään muiden ihmisten puolesta ja heitä koskevista asioista. Liian usein erilaiset huomiotta jääneet sivu- ja kerrannaisvaikutukset kumoavat hyödyt ratkaisuista, jotka muuten näyttävät järkeviltä. Lapsi menee helposti pesuveden mukana. Tämän haasteen voittaminen vaatii sitä, että otetaan asioista selvää perinpohjaisesti, ajatellaan avoimesti ja analyyttisesti ja huomioidaan erilaiset näkökulmat niin hyvin kuin suinkin mahdollista.

Tulevaisuuden ennustaminen on kuitenkin vaikeaa, ja mikä tahansa päätös voi osoittautua vääräksi vaikka oltaisiin kuinka huolellisia. Jotakin jää aina huomaamatta. Täytyy myös hyväksyä, että sattumalla on roolinsa kaikessa. Siksi on uskallettava kokeilla asioita rohkeasti. Ideat kannattaa tiivistää prototyypeiksi ja kokeilla käytännössä mahdollisimman nopeasti ja aluksi mieluiten pienessä mittakaavassa, jotta nähdään, mikä voi toimia ja mikä ei.

Epäonnistumista ei kannata pelätä. Jokainen epäonnistuminen tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan yrittää viisaammin uudelleen. Riskejä on uskallettava ottaa, jos halutaan saada jotakin hienoa aikaiseksi.


Ps. Jos ajatuksissani tai ideoissani on mitään käyttökelpoista, ole hyvä ja pölli tai hyödynnä vapaasti – olitpa toinen ehdokas tai kuka tahansa. Minulle ei ole väliä, mitä kautta ja kenen toimesta ne etenevät. Myös kaikki kritiikki on enemmän kuin tervetullutta.


Lisätietoa minusta ja tekemisistäni


Ota yhteyttä

Kuulisin mielläni mitä sinä muuttaisit, jotta Savitaipale olisi parempi paikka sinulle ja kenties muillekin. Mitä ongelmia pitäisi ratkaista? Millaisia mahdollisuuksia meillä on? Mitä ideoita kannattaisi harkita ja kokeilla? Kuulen myös mielelläni, jos olet kanssani eri mieltä mistä tahansa. On paljon mahdollista, että olen itse hakoteillä.

Previous
Previous

Arja Pylkkö (53)

Next
Next

Mira Pärnänen (55)